Nieuw rapport van het ACM: 70% van bemiddelaars rekent nog steeds onterechte kosten

Het ACM, autoriteit consument & markt, heeft een nieuw rapport gepubliceerd over het onterecht kosten rekenen door makelaars bij verhuur. En zij zijn tot een paar zeer intressante conclusies gekomen.



Makelaars misbruiken de spanning op de woningmarkt door het rekenen van onterechte kosten bij verhuur. En het ACM concludeert, zelfs nu makelaarskosten al voor 4 jaar verboden zijn, nog steeds 70% van de bemiddelaars onterecht kosten rekenen. Vaak worden deze nog verstopt als administratie kosten of contractkosten. Maar als u de woning zelf gevonden heeft mag de makelaar simpel weg geen enkele kosten aan uw rekenen, van welke naam of soort dan ook. Doe de quicktest en check hoe wij voor u, kosteloos deze onterecht betaalde kosten kunnen terugvorderen.



Makelaars stoppen maar niet



Bemiddelingskosten zijn nu al vijf jaar verboden maar ze worden nog steeds vol op gerekend. Makelaars proberen hiermee weg te komen met behulp van allerlei listige methodes. Zij claimen bijvoorbeeld een 3 jarige verjaringstermijn van de vordering terwijl deze eigenlijk 5 jaar is. Of ze schrijven hun onderneming opnieuw in bij de kamer van koophandel om zo claims op de oude naam van de onderneming te vermeiden. Als u hulp nodig heeft met het opstellen van een verweer op reactie op een makelaar, neem dan vooral contact met ons op.



Bron: https://www.acm.nl/nl/publicaties/acm-pakt-onterechte-kosten-bij-huurbemiddeling-aan